York Curve

Shenfield, Essex

Contemporary Link Extension

This project involved the design and project management for a property in Shenfield. The client required the existing traditional house to be linked to the detached double garage via an extension with a contemporary form and style; the road view was required to match the style and materials of the existing house.

The design incorporated a ground floor bathroom, study and storage facilities, set back from a glass curved facade. Roof windows were designed into the zinc roof to allow further natural light into the rear study area and bathroom. Contemporary detailing throughout the extension is provided with a minimalist bathroom and study shelving.

Back to Our Portfolio

Enquiry form

The more information you can supply us with the better equipped we are to advise you of the most appropriate service for your project requirements. If you have any of the following details please send them to studio@spatialdesignarchitects.com.

Please include the full address of the potential project, photographs, any existing plans, a brief description of what you wish to achieve, and a project budget. Please can you also state when you are looking to appoint an architect so that we can prioritise enquiries accordingly. Alternatively you can complete the enquiry form below and we will be in touch.