Yggdrasil

Billericay

180m² New Build Contemporary Home

The new house consists of two floors, from ground to first. The client requested the design be of contemporary form and aesthetic. The brief here was challenging as the plot is situated within the green belt. Its natural surrounding required a contemporary form that was able to complement its wild habitat.  A beautiful two storey entrance hall welcomes you with a wow factor.

Views through to the wild garden can be seen from the entrance hall. The scheme includes a series of bi-fold doors on both the ground and first floor, designed to take advantage of the beautiful views of the plot. A contemporary palette of materials is used including timber clad, render and glazed facades. The two striking roof elements covered with anthracite zinc wrap over the house create a butterfly winged form.

Back to Our Portfolio

Enquiry form

The more information you can supply us with the better equipped we are to advise you of the most appropriate service for your project requirements. If you have any of the following details please send them to studio@spatialdesignarchitects.com.

Please include the full address of the potential project, photographs, any existing plans, a brief description of what you wish to achieve, and a project budget. Please can you also state when you are looking to appoint an architect so that we can prioritise enquiries accordingly. Alternatively you can complete the enquiry form below and we will be in touch.