Worrin B

Shenfield

Traditional Extension

This project involved a large extension to a moderate sized house in Shenfield. The client required one large master bedroom suite including a dressing room and en-suite. The new extension had to match the existing house using traditional materials whilst providing an internal layout with a contemporary feel.

The ground floor required the relocation of the front door keeping the existing detail intact and designing an expansive hallway with storage facilities, large double garage and an ‘adult’ lounge with a garden view. The kitchen layout was reconfigured to allow a breakfast bar and children's TV lounge. The first floor landing connecting the former house to the new was designed with a galleried landing providing the family with a space to interact from all levels, whilst having the possibility to use this zone as a quite reading area with a view of the garden.

Back to Our Portfolio

Enquiry form

The more information you can supply us with the better equipped we are to advise you of the most appropriate service for your project requirements. If you have any of the following details please send them to studio@spatialdesignarchitects.com.

Please include the full address of the potential project, photographs, any existing plans, a brief description of what you wish to achieve, and a project budget. Please can you also state when you are looking to appoint an architect so that we can prioritise enquiries accordingly. Alternatively you can complete the enquiry form below and we will be in touch.