Worrin A

Shenfield

Contemporary Extensions

This project involved the design and project management of an extensive refurbishment and large perimeter extensions to a 1950's built house. The client’s brief was to provide a stunning entrance and a master suite above the former detached garage and to link the spaces to provide a greater first floor living space. They also required a large open plan kitchen, dining and living space to the rear of the property.

The design of the rear extension took on the form of a contemporary space with large roof windows, sliding bi-folding doors and vaulted ceilings. The external appearance to the front of the house was uplifted with a new western red cedar clad two-storey glazed gable. The link was designed to create a maximum illusion of space with a bridged landing, cantilevered staircase with oak open treads and frameless glass balustrade with stainless steel fittings.

Back to Our Portfolio

Enquiry form

The more information you can supply us with the better equipped we are to advise you of the most appropriate service for your project requirements. If you have any of the following details please send them to studio@spatialdesignarchitects.com.

Please include the full address of the potential project, photographs, any existing plans, a brief description of what you wish to achieve, and a project budget. Please can you also state when you are looking to appoint an architect so that we can prioritise enquiries accordingly. Alternatively you can complete the enquiry form below and we will be in touch.