West

Billericay

Contemporary Extension

A private client employed Spatial Design Architects from conception through to completion, coordinating all consultants and being a team leader for their large extension and ground floor interior overhaul.

Our client wished for a contrast in architecture against the traditional brick facade and wanted to remove their former conservatory and build a functional space that allowed them to connect to the garden with ease.

The challenge was opening up the existing house with large span steelwork to create the 'picture frame' structures. We designed two connecting pods with seamless interiors. These comprise a separate framed formal dining room and another large framed kitchen, dining and family room.

It has certainly become a space that has defined 'blurring the boundaries' between the internal and external spaces. Time was spent on the finer detailing of the extension and our clients have said that we certainly delivered the space they wished for.

Back to Our Portfolio

Enquiry form

The more information you can supply us with the better equipped we are to advise you of the most appropriate service for your project requirements. If you have any of the following details please send them to studio@spatialdesignarchitects.com.

Please include the full address of the potential project, photographs, any existing plans, a brief description of what you wish to achieve, and a project budget. Please can you also state when you are looking to appoint an architect so that we can prioritise enquiries accordingly. Alternatively you can complete the enquiry form below and we will be in touch.