Rose

Brentwood

4 Storey Refurb + Extension

A private client employed Spatial Design Architects from conception through to completion. Co-ordinating all consultants and being a team leader for their large extension, loft conversion and complete overhaul.

Our client wished for a contrast in architecture against the traditional brick facade and wanted to utilise an old basement to connect to the garden. There was set the challenge, we couldn't put a new staircase within the existing building, it had to go outside. Hence the glass box on the extension roof, this allows access from the ground floor to the basement extension. A fantastic spoace was created for everyday cooking, eating and relaxing whilst having the enjoyment of the garden,

The detailing of the extension made the project. Many planning conditions were put on the approval and design and we feel that we found innovative ways to overcome these whilst delivereing the space our client wished for.

Our client once summed up this project by saying "Wow, it was definately worth it!

Back to Our Portfolio

Enquiry form

The more information you can supply us with the better equipped we are to advise you of the most appropriate service for your project requirements. If you have any of the following details please send them to studio@spatialdesignarchitects.com.

Please include the full address of the potential project, photographs, any existing plans, a brief description of what you wish to achieve, and a project budget. Please can you also state when you are looking to appoint an architect so that we can prioritise enquiries accordingly. Alternatively you can complete the enquiry form below and we will be in touch.