Priest B

Shenfield

Traditional Extension

This project involved the design of a large two-storey extension to a traditional form house. The client’s brief was to provide a stunning double height entrance that connected the new converted double garage and master suite at first floor level.

The design simply mimicked the existing house with a central grand glazed entrance. This allowed allowed the first floor landing to sit back from the front elevation to create a wow factor double height space internally, with a glazed balustrade viewing gallery.

Externally all the materials of the existing house were used in the new extension. The design meant that the front of the house looked like it had originally been built like this.

Back to Our Portfolio

Enquiry form

The more information you can supply us with the better equipped we are to advise you of the most appropriate service for your project requirements. If you have any of the following details please send them to studio@spatialdesignarchitects.com.

Please include the full address of the potential project, photographs, any existing plans, a brief description of what you wish to achieve, and a project budget. Please can you also state when you are looking to appoint an architect so that we can prioritise enquiries accordingly. Alternatively you can complete the enquiry form below and we will be in touch.