Loughton Dental Centre

Loughton

New Private Dental Centre

This project involved the design and project management of a new private dental centre. The client's brief detailed all criteria for the practice incorporating two dental surgeries, scrub room, client consultation room, community waiting room, office and staff room, staff and client toilets, storage cupboards and waiting lounge with a contemporary slick feel.

The existing premises were derelict and SDA undertook the change of use application to D1 planning category. The existing shop front was removed and a new striking contemporary shop front was designed and installed. The interiors were designed to have striking coloured themes for the two different surgeries and the main public areas. The detail in the project, such as shadow gaps, lacquered white doors and white walls set off by the walnut flooring and feature lighting, has made the new practice thrive since its grand opening.

Back to Our Portfolio

Enquiry form

The more information you can supply us with the better equipped we are to advise you of the most appropriate service for your project requirements. If you have any of the following details please send them to studio@spatialdesignarchitects.com.

Please include the full address of the potential project, photographs, any existing plans, a brief description of what you wish to achieve, and a project budget. Please can you also state when you are looking to appoint an architect so that we can prioritise enquiries accordingly. Alternatively you can complete the enquiry form below and we will be in touch.