Le Flic

Bishops Stortford

New Build Contemporary Home

A private client employed Spatial Design Architects from conception through to completion. This involved coordinating all consultants and being a team leader for their new build family home, within this secluded and tree lined plot in Bishops Stortford.

Our client desired a striking contemporary house within a traditional street scene. This included a triple garage, basement and some major cantilevers whilst having the majority of the back of the house in glass.

One of the main features is the 'flic' for the second floor, an element that is juxtaposed to the rest of the house and acts as a function for access and a spare guest room - our client wanted something different.

We have been informed by East Herts Council that they are supporting the planning application and we should be informed of their decision shortly.

The next stage would be a building regulations package and all working drawings to enable the project to go on site in the summer of 2016.

Back to Our Portfolio

Enquiry form

The more information you can supply us with the better equipped we are to advise you of the most appropriate service for your project requirements. If you have any of the following details please send them to studio@spatialdesignarchitects.com.

Please include the full address of the potential project, photographs, any existing plans, a brief description of what you wish to achieve, and a project budget. Please can you also state when you are looking to appoint an architect so that we can prioritise enquiries accordingly. Alternatively you can complete the enquiry form below and we will be in touch.