Kelveden

Brentwood

New Build Office and Houses

This project involved the design of a New Build head office for a large established company wanting to relocate to Brentwood. The client desired an office space totalling 4000 sq ft and to be unique in design for their staff's working environment and to portray their business model.

Because of its green belt location, the design only allowed a single-storey mass above ground. SDA took the opportunity to design a two-storey split level structure below and above ground with a large rear sunken courtyard faced by the offices glazed facade. The project also includes many green materials and energy saving technologies.

The materials used to integrate the new office into its local environment included green roofs, green walls and timber cladding to the external surfaces. A striking glulam beam portal frame structure with frameless glass was designed for its main entrance.

Back to Our Portfolio

Enquiry form

The more information you can supply us with the better equipped we are to advise you of the most appropriate service for your project requirements. If you have any of the following details please send them to studio@spatialdesignarchitects.com.

Please include the full address of the potential project, photographs, any existing plans, a brief description of what you wish to achieve, and a project budget. Please can you also state when you are looking to appoint an architect so that we can prioritise enquiries accordingly. Alternatively you can complete the enquiry form below and we will be in touch.