Harlyn

Hutton Mount, Shenfield

Contemporary Extension and Refurbishment

This project involved design and project management to maximise the site potential to provide a contemporary house on Hutton Mount. The client required the existing, awkwardly positioned house to express itself and provide front aspect garden views.

The existing mock Tudor house was to be uplifted to a contemporary style house. The main entrance of the house was designed with full height glazing and opened up internally to create a sweeping curved staircase up to a bridge / galleried landing.

An extensive family room, dining room and kitchen were designed with a fantastic view of the garden whilst allowing the corner of the TV area to be opened up to the patio to blur the boundaries between the internal and external spaces. Contemporary detailing throughout the refurbishment was provided with minimalist bathrooms and kitchen, split level pool room and child's play room.

Back to Our Portfolio

Enquiry form

The more information you can supply us with the better equipped we are to advise you of the most appropriate service for your project requirements. If you have any of the following details please send them to studio@spatialdesignarchitects.com.

Please include the full address of the potential project, photographs, any existing plans, a brief description of what you wish to achieve, and a project budget. Please can you also state when you are looking to appoint an architect so that we can prioritise enquiries accordingly. Alternatively you can complete the enquiry form below and we will be in touch.