Hall A

Upminster

Contemporary Extension

This project involved design and project management to extend the existing house in Upminster. The client required the traditional house to be opened up at the rear to connect the internal spaces with their corner garden plot. The brief was to also extend the first floor to create a larger bedroom and bathroom.

The design extended the ground floor by only 1.2m out into the existing garden and by removing the existing rear walls it created a contemporary corner glazed extension.

The new space allows a fantastic living space for cooking, eating and entertaining. Contemporary detailing throughout the extension is provided with a minimalist flying canopy with Western Red Cedar cladding in the soffit to contrast with the zinc and rendered walls.

Back to Our Portfolio

Enquiry form

The more information you can supply us with the better equipped we are to advise you of the most appropriate service for your project requirements. If you have any of the following details please send them to studio@spatialdesignarchitects.com.

Please include the full address of the potential project, photographs, any existing plans, a brief description of what you wish to achieve, and a project budget. Please can you also state when you are looking to appoint an architect so that we can prioritise enquiries accordingly. Alternatively you can complete the enquiry form below and we will be in touch.