Forge

Warley, Essex

Contemporary Extension

This project involved the design and project management of converting and linking the former forge to the back of the existing house and designing a two-storey side extension and porch. The client desired a contrasting outlook to the extensions, whilst providing open plan internal spaces.

The converted former forge was designed with vaulted ceilings and large expanse of glazed window and sliding bi-folding doors. An open tread timber stair with frameless glass balustrades was designed internally with a striking coloured kitchen. The external appearance was designed with timber cladding to meet the clients brief.

The Client has since moved residence and has contracted SDA to undertake a new scheme for their new property. 

Back to Our Portfolio

Enquiry form

The more information you can supply us with the better equipped we are to advise you of the most appropriate service for your project requirements. If you have any of the following details please send them to studio@spatialdesignarchitects.com.

Please include the full address of the potential project, photographs, any existing plans, a brief description of what you wish to achieve, and a project budget. Please can you also state when you are looking to appoint an architect so that we can prioritise enquiries accordingly. Alternatively you can complete the enquiry form below and we will be in touch.