Field

Hutton Mount, Shenfield

Major Contemporary Extensions & Refurbishment

This project involved the design and project management to maximise the site’s potential to provide extensions and to form a contemporary house on Hutton Mount. The client required the existing 1950's built house to be reconfigured, extended, rendered and clad in timber.

An extensive rear family room, dining room and kitchen were designed across the full width of the house. The design also incorporated full height glazed panels, ie sliding bi-folding doors and frameless glass external balustrades for the first floor rear bedrooms. These bedrooms were designed to have vaulted ceilings and large expanses of triangulated glass windows.

Back to Our Portfolio

Enquiry form

The more information you can supply us with the better equipped we are to advise you of the most appropriate service for your project requirements. If you have any of the following details please send them to studio@spatialdesignarchitects.com.

Please include the full address of the potential project, photographs, any existing plans, a brief description of what you wish to achieve, and a project budget. Please can you also state when you are looking to appoint an architect so that we can prioritise enquiries accordingly. Alternatively you can complete the enquiry form below and we will be in touch.