Devonshire

Hornchurch

Contemporary Extension

This project involved design and project management to extend an existing house in Upminster. The client required the existing traditional house to be opened up at the rear using contemporary architectural forms and design. 

The new space allows a fantastic living space for cooking, eating and entertaining. Contemporary detailing throughout the extension is provided with clever use of contemporary materials. Western red cedar cladding provides the contrast with the zinc and rendered walls. Angled material abutments give a new dynamic to the external aesthetics of the design.

Back to Our Portfolio

Enquiry form

The more information you can supply us with the better equipped we are to advise you of the most appropriate service for your project requirements. If you have any of the following details please send them to studio@spatialdesignarchitects.com.

Please include the full address of the potential project, photographs, any existing plans, a brief description of what you wish to achieve, and a project budget. Please can you also state when you are looking to appoint an architect so that we can prioritise enquiries accordingly. Alternatively you can complete the enquiry form below and we will be in touch.