Clements Wood Farm

Warley, Brentwood

New Build Traditional home

This project involved the redesign of a previous new build scheme. The brief was challenging, as the plot is situated within the Green Belt. There were many restraints including the total footprint size that the council would allow.

The new house consists of three floors, from basement to first. The client requested the design be of traditional form and aesthetic, whilst the interiors were to be designed with a slight modern twist. The scheme includes a series of bi-fold doors on both the ground and first floor to take advantage of the beautiful views of the plot.

The client has since instructed SDA for a second new build home along with several commercial development discussions.

Back to Our Portfolio

Enquiry form

The more information you can supply us with the better equipped we are to advise you of the most appropriate service for your project requirements. If you have any of the following details please send them to studio@spatialdesignarchitects.com.

Please include the full address of the potential project, photographs, any existing plans, a brief description of what you wish to achieve, and a project budget. Please can you also state when you are looking to appoint an architect so that we can prioritise enquiries accordingly. Alternatively you can complete the enquiry form below and we will be in touch.