Butterflies Montessori School

Warley, Brentwood

School Extension

This project involved applying for change of use for the former caretaker's house and designing a new school room in Warley, Brentwood. The client required SDA to design and gain approval for the new Montessori nursery space, to allow the expansion of their growing school.

The idea was to create a bold design to the rear of the school to show the contrast between the old and new buildings. The existing building involved a complete refurb for a school room at ground floor level and office accommodation at first floor level. The design allows the children to interact with the large garden / play area from the internal school room. Ease of access was the main consideration.

Back to Our Portfolio

Enquiry form

The more information you can supply us with the better equipped we are to advise you of the most appropriate service for your project requirements. If you have any of the following details please send them to studio@spatialdesignarchitects.com.

Please include the full address of the potential project, photographs, any existing plans, a brief description of what you wish to achieve, and a project budget. Please can you also state when you are looking to appoint an architect so that we can prioritise enquiries accordingly. Alternatively you can complete the enquiry form below and we will be in touch.