Brise Soleil

Shenfield

Contemporary Extension

This project involved the design of a single storey rear extension to contrast with the existing brick house. The client requested that the material palette be kept simple, whilst adding a new interesting contrast.

The extension created a new kitchen and dining space that was perfect for entertaining guests. The space aims to fulfil the needs of the modern family lifestyle. The beautiful corner bi-fold doors open up the internal space to the garden, blurring the boundary between the two spaces. The dynamic solar shade not only looks fantastic but is functional in order to maximise solar gain in the new space.

Back to Our Portfolio

Enquiry form

The more information you can supply us with the better equipped we are to advise you of the most appropriate service for your project requirements. If you have any of the following details please send them to studio@spatialdesignarchitects.com.

Please include the full address of the potential project, photographs, any existing plans, a brief description of what you wish to achieve, and a project budget. Please can you also state when you are looking to appoint an architect so that we can prioritise enquiries accordingly. Alternatively you can complete the enquiry form below and we will be in touch.