Bowhay

Hutton Mount, Shenfield

Major Contemporary Extensions and Refurbishment

This project involved design and project management to maximise the site potential to provide a contemporary house on Hutton Mount. The client required the existing 1950's built house to be reconfigured and extended into a contemporary rendered house.

The main gable was designed to allow natural light into the central hallway. Here, a full height glazed, frameless glass corner window allows the glass tread staircase to float behind in the double height void.

An extensive rear family room, dining room and kitchen were designed across the full width of the extended house to allow garden views from all angles of the space. A central frameless glass fire heats the space in the winter. The outlook to the rear is a fantastic modern landscaped garden and patio on split levels. Contemporary detailing throughout the refurbishment was provided with minimalist bathrooms and kitchen.

Back to Our Portfolio

Enquiry form

The more information you can supply us with the better equipped we are to advise you of the most appropriate service for your project requirements. If you have any of the following details please send them to studio@spatialdesignarchitects.com.

Please include the full address of the potential project, photographs, any existing plans, a brief description of what you wish to achieve, and a project budget. Please can you also state when you are looking to appoint an architect so that we can prioritise enquiries accordingly. Alternatively you can complete the enquiry form below and we will be in touch.